GRANA PADANO DOP - GRANA PADANO AOP
Grana Padano er en halvfett ost med beskyttet opprinnelsesbetegnelse (AOP).
Den ble skapt for nesten 1000 år siden av cisterciensermunkene i Chiaravalle-klosteret, som brukte modnet ost for å bevare overskuddet av melk.
Grana Padano er laget av delvis skummet melk fra Grana-regionen, som ligger i Padana-dalen (Nord-Italia).
Melkekyrne og det grønne fôret som brukes til å mate dem må være basert i produksjonsområdet for Grana Padano.
Skummingen av melken skjer naturlig, ved å la fløten stige opp ved tyngdekraft mens råmelken hviler.
Kun ostehjul som er i samsvar med forskriftene fra konsortiet, som spesifisert i spesifikasjonsreglene, og som har modnet i minst 9 måneder, vil bli brent med Grana Padano-merket.
Produksjonen av Grana Padano utgjør omtrent 22% av den italienske melkproduksjonen og omtrent 40% av produksjonen i sine områder.